[download perskit]

Voltage, in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen , is een 70’s rock band uit de regio Helmond en Eindhoven. Strak als Status Quo en AC/DC en met de bezieling van southern bands als ZZ TOP en Blackberry Smoke zetten de vier brabanders een energieke mix van strakke shuffles en southern rock neer.

ec-voltage-2016-_mg_3399
In 2016 brult leadzanger Dave zich naar een 2e plek in TVOH en zet daarbij Rock’n Roll weer op de kaart bij mainstream Nederland. Daarna headlined de band een tour met uitverkochte shows bij de bekende poppodia van Nederland. Er worden support‐shows gespeeld voor o.a. Miss Montreal en Status Quo in de Heineken Music Hall en festivals als Paaspop en de Zwarte Cross worden op de kop gezet. Intussen werkt het viertal hard aan een nieuw album dat in 2017 uit zal gaan komen.

Met de EP “Voltage” maakt de band in 2013 haar debuut. Een jaar later volgt de EP “The Story So Far” die binnen een maand uitverkoopt. Het debuutalbum “Travellin’ Men” wordt in april 2015 gepresenteerd in poppodium Nirwana. Daarna volgen 2 succesvolle jaren waarbij Voltage in 2015 voorprogramma’s speelt voor o.a. Status Quo grootheden John “Rhino” Edwards en John Coghlan.

Voltage brengt je terug naar de 70’s met scheurende gitaren over een strakke ritme sectie.

3Voor12
“De mannen slagen er goed in om het divers, gevarieerd en eigentijds te houden, zonder dat eerbetoon aan hun grootmeesters te verliezen.”

Rockportaal
“Op het podium maakt de groep een overdonderende indruk.

Voltage
Dave Vermeulen (zang/gitaar)
Gijs Heijnen (gitaar/backing vocals)
Bob Donkers (bas)
Bart Candel (drums)

Discografie
EP:         “Voltage” (2013)
EP:         “The Story So Far (2014)
Album:  “Travellin’ Men” (2015)

Contact
Website
http://voltage-rocks.com

Algemeen
Bart Candel
info@voltage-rocks.com
+316 535 092 29

Bookings
Agents After All 
Henkjan Onnink
T: +3120 – 52 10 010
@: henkjan@agentsafterall.nl
W: http://www.agentsafterall.nl

Besloten boekingen
Ronald Tetteroo
T: +31 20 760 0312
@: ronald@aaa2010.nl
W: www.aaa2010.nl

11 thoughts on “Bio

 1. Hoi,

  Zit ik tegen me zin in The Voice blabla te kijken komt er een kerel die werkt in de Blokker op de buis met een stem en een sound geweldig. We kunnen meteen stoppen met The Voice wat ons betreft hebben we het geluid van Holland gevonden, in Voltage.

  Geweldig mannen wanneer komen jullie nu naar het Noorden van Holland???

  Poppodium De Bakkerij in Castricum opent 4 oktober een nieuwe zaal! Wanneer kunnen we jullie daar verwachten :)

  Greetings Fred

 2. Hallo Jongens,
  Wat een verademing met Dave in de Voice. Wat mij betreft mag hij uiteraard in de finale en winnen haha. Helemaal Super, zeker toen hij Born to be Wild speelde kippenvel!! Ga zo door en wat denken jullie van een nummer van Creedence Clearwater Revival (CCR). Elk nummer wat zij uitbrachten een no 1 hit in Amerika.
  Nou veel succes allemaal.
  Gr. Piet

 3. Dankzij de voice bij jullie website (en youtube-kanaal) terecht gekomen; ik vind jullie geweldig! Inderdaad snel eens naar Noord Nederland toe komen 😉

 4. Zo….ik kom net onder een steen vandaan want TVOH is volledig aan mij voorbij gegaan. Helaas het optreden van Quotation (pre Status Quo in Tilburg) ook, vanwege parkeerproblemen. Hoor ik gisteren Dave bij Evers. WTF. Wat een sound. Ik vond het een combi tussen Walter Trout en de oude vertrouwde boogie rock van mijn favoriete band Quo.

  Rock on

 5. Heeeey “VOLTAGE” boys we zien dat jullie supervette “gigs” in het vooruitzicht hebben, play you’re haert out and have fun. !!!!
  greetings and succes !!!! “Leftover”

 6. Oh man wat ben ik fan van jullie geworden sinds ik jullie op de afterparty heb gezien bij starus quo in de hmh. Ik luister niks anders meer sinds dien via spotify!

  Wanneer komen jullie eens in het hoge noorden (friesland) zoals in poppodium iduna in drachten ofzo.. Dan ben ik er zeker bij! En wil ik handtekeningen! You rock guys! Keep this sound alive! Its like a never ending train.

  Groeten,
  Hendrik vd Velde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.