page-banner
Category: Events

2016 was een bijzonder jaar voor de heren van Voltage. Om dit success te vieren en het jaar goed af te sluiten geven ze een groot feest in hometown Helmond! En waar kan dat beter dan in de Cacaofabriek? Enfin, Voltage presents: Rockin’ Roots Fest!
The Grand East en Hillbilly Haybride opnenen de avond. Als afsluiter speelt het viertal zelf nog een show van maarliefst anderhalf uur! Kortom: een aQvondvullend rock ‘n roll programma. Bijzijn is meemaken!

Tickets: Bestel hier je tickets

Voltage:
Voltage, in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen , is een 70’s rock band uit de regio Helmond en Eindhoven. Strak als Status Quo, lomp als AC/DC en met de bezieling van southern bands als ZZ top en Blackberry Smoke zetten de vier brabanders een energieke mix van strakke shuffles en southern rock neer.

Eerder dit jaar brulde leadzanger Dave zich naar een 2e plek in TVOH en zette daarbij Rock’n Roll weer op de kaart bij mainstream Nederland. Daarna headlined de band een tour met uitverkochte shows bij de bekende poppodia van Nederland. Er worden support‐shows gespeeld voor o.a. Miss Montreal en Status Quo in de Heineken Music Hall en festivals als Paaspop en de Zwarte Cross worden op de kop gezet. Intussen werkt het viertal hard aan een nieuw album dat in het voorjaar van 2017 uit zal gaan komen.


The Grand East:
Rock ’n soul, gebracht door een van enthousiasme uit elkaar spattende band. Gebroederlijk staan ze naast elkaar op het podium. In het midden (en soms in het publiek) staat een frontman met de bezieling van een swingende predikant die zijn kerk voorgaat. Hij hitst het publiek op en neemt ze mee naar de wereld van The Grand East. Dat is de wereld van oneindige liefde voor muziek, die in dit geval bestaat uit de persoonlijke muzikale voorkeuren van alle vijf de bandleden. Dat maakt de sound van deze band uniek, met invloeden die via The Allman Brothers en The Doors naar Tom Waits en Captain Beefheart lopen. Live doen ze er altijd nog een schepje bovenop, als het kan.
www.thegrandeast.nl

Hillbilly Hayride:
Hillbilly Hayride is een bluegrass band uit het zuiden van Nederland. De naam verklapt eigenlijk genoeg! Naast old time originals vermaken ze hun publiek graag met footstomping bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk! Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mag best.
www.hillbillyhayride.nl

One thought on “Voltage presents – Rockin’ Roots Fest

  1. Rockin’Roots Fest

    Als niet Helmonders (Spijkenissenaren en Krimpenaren) toch giga genoten van de wervelende show. Zoveel enthousiasme en wat een strot hee!! Nu nog een hitje en we horen nog heel veel van jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.